Fôr tilskudd & urterFôr av god kvalitet og godt tilpasset diett skaper kraftfulle, trivelige hester som presterer godt!
Vi forhandler flere typer fôrtilskudd og urter samt kraftfôr fra Spillers.

Urter - Det naturlige valget for hesten!
Urter en naturlig del av hestens kosthold, og mange velger å bruke urtenes gode egenskaper for å forebygge eller behandle ulike problemer. Heimer Herbs er produsert i England (Wendell Herbs) og er av høyeste kvalitet, rene urter. Har du hest som stresser, er hissig i brunst, har eksem, kløe eller astma kan urter være en naturlig hjelper.

Linfrøolje - rik på Omega 3
Eclipse kaldpresset linfrøolje er rik på Omega 3 og Omega 6 (hele 53% omega 3 fettsyrer, mot 7% i maisolje). Linfrøolje gir hesten økt energi uten å tilføre stivelse eller mye sukker. Bonus er blank fin pels!

Trenger hesten ekstra tilskudd i harde treningsperioder?

Vi har Shy Feeder flytende B-vitamintilskudd og Shevinal flytende multitilskudd

For konkurransehest og hester i hard trening kan også disse tilskuddene være aktuelle:
Muskel E - Biomag - BioSynov Complex - Zosfor - Thiamin - SeloE - Power 2 Win - V.S.L - Vitamin C


Hester med mageproblemer kan ha god nytte av Eclipse FiberPlex som er et dietetiske fôrtilskudd basert på fiber, gjæret gjær, lecithin, metionin og vitaminer som bidrar til en sunn tarmflora. Motvirker og bekjemper kroniske fordøyelsesproblemer. Høy vannabsorbasjonsevne (viktig ved diare). Inneholder metabolske kostfiber (prebiotiske) for bedre mineralopptak, laget av høykvalitets råvarer. Se også på Spillers fiberprodukter som er skånsomme for magen.Eclipse Biofarm AB Horsecare
er skandinavias ledende produsent og distributør av fortilskudd. De utvikler sine produkter i samarbeid med veterinærer og nyeste forskning på hest. Eclipse er ISO sertifiserte og har høy kvalitet på sine råvarer. Regiondjursjukhuset Helsingborg/Flyinge anbefaler Eclipse produktene! Vi skaffer det meste av sortimentet.

Vi anbefaler Farrier`s Formula Double Strenght
En av de mest effektive fortilskuddene på markedet for høver og hårvekst. Ekstremt konsentrert innhold av Biotin, Metionin, Kobber, Zink, Kobolt og vitaminer. Øker hovveksten og forbedrer hovkvaliteten. Vitenskapelig testet. Bidrar til å skape ny og sunn hornvekst og lameldannelse ved dårlig eller ingen hovvekst og defekte høver. Særdeles effektivt til forebyggelse av White Line Disease. Dopingfri - kan gis til konkurransehester. 5 kilo rekker til 120 dager vanlig dose / 60 dager kur for hest på 450 kg. Les mer på www.lifedatalabs.com.


Antidoping Hest
Har du konkurransehest og lurer på hva som er tillatt å bruke av tilskudd og pleieprodukter og hva det er karenstid på? Klikk på NRYF for regler rundt ridehest, og DNT for regler rundt travhest.
 Før du tar markkur - sjekk om hesten har parasitter

Statens legemiddelverk kom i 2009 med en anbefaling til alle veterinærer om å ta prøver av hestene for å eventuelt påvise innvollsorm før utskriving av ormekurer. I Sverige har dette vært praksis siden 2003 og i Danmark er det et absolutt krav. Norge har kraftig overforbruk av ormekurer. Kun 1-2 av 10 hester viser seg å ha orm. Overforbruk gir unødvendig belastning på dyret, og øker sannsynligheten for resistens. Målet i Norge er å beskytte beiter og luftegårder ved å forebygge med god beitehygiene og testing av hestene, istedenfor å gi hestene regelmessige kurer "for sikkerhets skyld".

Alikevel er mange hester utsatt for innvollsorm i løpet av en sesong og behovet for ormemidler skal ikke overses. Det er viktig at du i samarbeid med veterinær har et godt system for kontroll både når det gjelder forebygging og behandling, spesielt på unge dyr.

Naturlig markkur til hest
Naturlig markmiddel basert på urter som fra gammelt av er kjent for å være effektive på innvolsorm.
Bekjemp parasitter med urter! For deg som vil prøve et alternativ til vanlig markkur. Mildere mot hesten og gir ikke resistens. VERM-X ble utviklet av en gruppe engasjerte mennesker og homeopater i England i 2002. De ønsket å finne en måte å parasittbehandle hester ved bruk av urter, og det manglet et alternativ til tradisjonelle markkurer på markedet.

Tips! Bremselarver vises ikke på parasitt tester. Har du hatt hestebrems og vil unngå disse må hesten uansett ha markkur som tar brems.
Forebyggende tiltak er det viktigste vi gjør i forhold til innvollsparasitter. Enkle grep kan redusere smittepresset mye.

- Regelmessig rengjøring av staller (spesielt avlsbokser)
- Møkke luftegårder og beiter hver 14 dag
- Ikke bruke samme beiter hele året flere år på rad
- Pløye opp beiter med påvist stort smittepress
- Unngå at føll og unghester går på gamle beiter
- Ha sambeiting (bytte på) med andre dyrearter (ku/sau)
- Perioder med brakklegging (minst 2 mnd)
- Dele opp beitene, 1 mnd bruk og 14 dager hvile
- Unngå bruk av høstens beite på våren igjen

Noe av det viktigste forebyggende tiltaket er god beitehygiene - les mer om det siste innen forskningen og få tips og råd via Norsk Hestesenter HER

Magasinet Hestesport 3/2012 skrev en god artikkel om emnet les den på side 18 HER

Les mer om innvollsparasitter på hest HER.   

Vi kan levere Eggersmann & Havens ved forespørsel av hel pall (minimum 500kg).

Ønsker du å kjøpe enkeltsekker av Eggersmann henviser vi til vår samarbeidspartner
Rytterbua AS på Gullskogen i Drammen som har dette fôret på lager.

 

Vi forhandler også på bestilling produkter fra:

  • GWF Nutrition, Blue Horse
  • Havens
  • Ion Silver
  • Horslyx
  • Hilton Herbs
  • Equalibra
  • Tubtrug

 

Mangler du fôranalyse av grovforet? Bestill enkelt hos Eurofins

Lokale grovforprodusenter som selger grovfôr med fôranalyse:

 

Ønsker du å kjøpe Noni juice? kontakt Bente Tveita (Kongsberg) tlf 91540762Bildet øverst er vår Sarossa O`Bajan som nyter sommerlivet! Copyright Hokksund Hestesport AS